Kezdőoldal

Introduction

headline

250x600px„Sok évi tapasztalatom, hogy mind a munkáltatói mind a munkavállalói oldal csak a problémás helyzet végkifejletekor fordul munkajogi szakértőhöz, amikor már sokkal nagyobb erőfeszítések árán és anyagi áldozat elszenvedésével orvosolható a kialakult helyzet. „Bár előbb eszembe jutott volna profi munkajogászt keresni…!” – hallottam nem egyszer ügyfeleimtől. És valóban, a problémás helyzetek a legritkábban oldódnak meg szakértő beavatkozás,támogatás nélkül, ezért a halogatás nem kifizetődő… Sőt, a megfelelő időben – akár már az előkészítés, tervezés fázisába – bevont jogi tanácsadó segítségével a jogi kockázatok elkerülhetőek, magának a problémás helyzetnek a kialakulása is megelőzhető. Akár mottóként is szolgálhatna: „Tudni kell a jogászt a megfelelő időben az asztalhoz ültetni…”

Optimalizálná cége humánerőforrás gazdálkodását, de nem tudja, hogyan kerülje el a munkajogi buktatókat? Úgy érzi, hogy munkáltatóként tehetetlen a munkavállalójával fennálló konfliktus megoldásában?

Dr. Lencse Katalin LL.M. ügyvéd szakmai pályafutása során multinacionális nagyvállalatok jogi tanácsadójaként különböző jogi helyzetek megoldásához, vállalati stratégiai célok, projektek megvalósításához nyújtott hatékony jogi támogatást. Az általa alapított ügyvédi iroda ügyfeleivel hosszú távú, bizalmi kapcsolat kialakítására törekszik kiemelkedő színvonalú jogi szolgáltatás biztosítása révén, méltányos díjak alkalmazása mellett. Ebben nagy segítségére van több mint két évtizedes jogtanácsosi gyakorlata, a bank-szakjogi tanulmányai során szerzett pénzügyi, közgazdasági tudása, üzleti szemléletmódja, amelyet a jogszabályi környezet alapos ismeretével ötvöz. A humánerőforrás területhez kötődően az iroda különlegessége a pénzügyi szektor kompenzációs/javadalmazási rendszerei Európai Uniós jogi hátterének alapos ismerete, az azt implementáló hazai jogalkotásban és felügyeleti gyakorlatokban szerzett jártasság, amelyet a munkatapasztalatok során szerzett napi gyakorlat tett a szektorban működő cégeket hatékonyan támogatni képes tudássá. A munkajogi konfliktusokban résztvevő felek közötti közvetítői gyakorlata révén igen hatékony a perrel fenyegető helyzetek megnyugtató peren kívüli rendezésében.

„Gyakorlott munkajogászként számos alkalommal tapasztaltam, hogy a jogi lehetőségek ismeretének hiánya milyen mértékben képes egy munkáltatót hátráltatni céljai hatékony elérésében, és egy munkavállalót belekényszeríteni a számára előnytelen, sokszor gazdasági hátrányt is okozó jogviszonyba. Munkám során arra törekszem, hogy ügyfeleim problémájára azt a megoldást találjuk meg, ami az adott helyzet kezelésére minden szempontból a legoptimálisabb,  és amivel az ügyfél teljes mértékben azonosulni tud.”

*

Forduljon bizalommal irodámhoz, ha gyors és hatékony jogi segítségre van szüksége!

vissza